Bemutatkozás

Dr. Biró Krisztián ügyvéd, ingatlanforgalmi szakjogász vagyok. 1995-től 2007-ig a Rendőrségen dolgoztam különböző (idegenrendészeti, szabálysértési, bűnügyi vizsgáló stb) beosztásokban, ahol jelentős tapasztalatra tettem szert a közigazgatási hatósági eljárásjog, a szabálysértési, idegenrendészeti jogban és a büntetőeljárásban. 2002-ben diplomáztam a Debreceni Egyetem Jog és Államtudományi Intézetében (DE ÁJK jogelődje) jogász szakon cum laude minősítéssel.

Érdeklődésem már ekkor is az ingatlanjog felé fordult, ezért 2005-ben ingatlanforgalmazó és értékbecslő, majd 2007-ban a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán ingatlanforgalmi szakjogász képesítést szereztem. Szintén ebben az évben tettem le a jogi szakvizsgát summa cum laude (jeles) minősítéssel.

A Rendőségtől történt leszerelést követően egy ingatlanforgalmi cégnél helyezkedtem el majd a Pongrácz Ügyvédi Irodában alkalmazott ügyvédként dolgoztam, ahol polgári peres, ingatlanjogi, cégjogi (elektronikus cégeljárás), családjogi, követelés behajtási ügyekkel foglalkoztam.  Angol nyelven tárgyalóképes szinten beszélek, de megoldható az orosz nyelven történő ügyintézés is.